Daha önce avokado tüketmeyen biri olarak bu meyvenin limon ve soğanla birleşip böylesine lezzetlenmesine şaştım kaldım.
Öncelikle avokadonun olgun olması çok önemli.Dışı siyahlaşıp yumuşak olmalı ama asla ezik değil.Aslında en iyisi sert, parlak yeşilken almak ve gazete kağıda sarıp buzdolabında olgunlaştırmak.Benim burada bulup aldıklarım Alanya avokadosu diye geçiyor.Düzgün olgun bulursam alıyorum çünkü olgunlaşmaları uzun sürüyor.Hele bu seferki 2 haftayı buldu ama yine de ezince pürüzsüz kıvama gelmedi.Olgunlaşmasını bekleyemeyip rondodan geçirerek de guacamole yapmayı denedim ancak tat acımtırak oluyor.
Olgun olanın kabuğu haşlanmış patates gibi rahat ayrılırken, sert olanınkini aynı çiğ patates soyar gibi soyuyorsunuz ama yüzeyde kalan o alamadığınız tabaka acılığa sebep oluyor.
Malzemeler (3-4 Kişilik)
- 1 olgun avokado
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- 1 çorba kaşığı zeytinyağ
- 1/2 demet maydonoz ( daha az 1 tutam kadar varsa o da olur)
- 2-3 çorba kaşığı hazır domates püresi ya da 1 domates (yazın kavanozlara konservelediğim domates püresini kullanıyorum)
- tuz
- Avokadonun kabuğu soyup çekirdeğini çıkarın. Çatalla ezerek, kararmaması için limon suyunu ekleyin.
- Soğanı soyup, mümkün olduğu kadar küçük küçük küpler halinde doğrayın.
- Maydonozu yıkayıp ince ince kıyın.
- Tüm malzemeleri birleştirin.
Avokadonuzun büyüklüğüne göre ve damak zevkinize göre malzemelerin miktarını değştirebilir kendi sosunuzu yaratabilirsiniz.Mesela ben bir dahaki sefere sadece sarmısakla deneyip aradaki farkı görmek istiyorum.
Etin yanında garnitür gibi tüketebileceğiniz gibi, taze ya da kızarmış ekmek üzerinde de eşsiz bir lezzet oluyor. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder